dilluns, 12 de maig del 2008

INFIDELITAT




Sense aquest es un tema molt mes extens del que sembla i del que jo penso que pràcticament ningú es pot veure lliure sigui com implicat o com víctima. Jo en aquests posts no vull entrar a jutjar moralment aquest tema, perquè la moral esta amb cada un i amb les seves circumstancies. Si voleu podeu comentar quines penseu que en poden ser les causes. Peró el que jo vull plantejar, es un altre pregunta.


QUE ES LA INFIDELITAT?

La pregunta en un primer lloc us pot sembla absurda o se però no us tant, i us poso preguntes que poden servir. Es pot se infidel sense tenir sexe amb un altre persona? La infidelitat es nomes tenir sexe amb un tercer? I las parelles que amb consentiment mutu , incorporen un tercer al seu llit, o practiquen intercanvi de parella. Es infidelitat consentida o no?


Hi un tros de cançó relacionada amb el tema.

36 comentaris:

Marta ha dit...

Per mí, la infedelitat mes greu, es la d'un mateix amb si.

Diuen que mitja Barcelona es llença a l'altre mitja, i si aixó es veritat, ... pocos se libran!!!.

Martha! ha dit...

l' infidelitat és caudada per aburriment, per falta d'algun sentiment o emoció, per molts motius, pero mai justificada, penso jo!
lo de posar un tercer al llit, ja és consentit! SI arrivessim a saber la gent que ha estat o li han estat infidel.. ens sorprendriem!

Anònim ha dit...

Em veig incapaç de respondre a la lleugera, cada parella és un mon. Si serveix la meva experiència, puc dir que m’han estat infidel de totes les maneres “habidas y por haber”.
Esment apart sobre el tercer punt: personalment no ho admeto, fa molt mal quan estàs enamorat. Aguantes molt en parella, però si mai acceptes això, perds la dignitat com a persona. El que ho proposa, no deixa de comercialitzar amb el cos de l’altre i, posar preu al teu cos, te que ser molt dolorós. El preu, si es que és cert que tots en tenim, me’l vull reservar per mi. (respecto aquesta opció si és en igualtat d’opinió entre ambdós)

carmncitta ha dit...

Els límits de la infidelitat, la definició en si mateixa la posa la parella, no? cadascú tindrà els seus criteris xDDD

muaaaaks

Esther ha dit...

Ja és ser infidel el fet d'estar amb algú i estar pensant amb un altre... el fet de tenir ganes només de veure a l'altra persona... si a més hi ha sexe pel mig... bé... millor que no opini jo... que el tema fa mal... i la ferida està aquí... Petonets

Anònim ha dit...

No per mi infidelitat no es no mes tindre sexe amb un tercer per mi tontejar amb un altra tb ho es, se distingir entre estic ballant tranquilament y mire acaricie e intente lligar amb un altra, cap dels meus xic ma dit dominaora ni res pero hi han coses que no son sexe que per mi tb es serme infidel

M. J. Verdú ha dit...

T'he deixat un regal al meu blog

Striper ha dit...

Apa avui també comento el post. Se que el tema de avui es molt complicat, però intentaré fer algunes reflexions, en primer lloc a la nostre cultura partim de la base de la parella heterosexual,fet que altres cultures, no es dona i que en algunes el home pot tenir mes de una dona i de altres en que la dona pot tenir mes de un home. La nostra cultura influenciada per el judeocristianisme a determinat que la parella te que ser un home i una dona. Fins al punt d'excloure las parelles formades per dues persones del mateix sexe , que malgrat ara per fi el seu reconeixement legal encara estan sent qüestionades per molts sectors. En quant a que es infidelitat es difícil de definir, però lo que esta clar es allò que es en el grau que sigui amb un altre persona i d'amagades de la parella. Les poden ser problemes que som capaços de dins de la parella i “ nos tiramos al monte” o simplement per que es sucumbeix al dessig.

Kuroi Neko ha dit...

Ai, striper... Tan difícil és trobar un home fidel?

Crec que la fidelitat en el cas d'una dona (jo, al menys) és totalment possible. En el cas d'un home... ho veig més fotut.

Infidelitats n'hi ha de molts tipus: moral, física, etc. El tema és fins a quin punt estàs disposat a aguantar que la teva parella sigui infidel d'una de les maneres (o de totes).

Ana ha dit...

Infidelitat comença en dessitjar a algú altre i amagar-ho a la parella, encara que tot quedi en un pensament. Infidelitat i confiança van lligats, s'és infidel quan no es té la confiança d'explicar a la teva parella pensaments o fets que t'han passat amb altres persones o que dessitjaries que et passessin.

Anònim ha dit...

Be, jo penso directament que la infidelitat com tú plantejes en parelles on practiquen intercanvis o incorporen un tercer no es infidelitat, sino una manera diferent de viure el sexe dons hi consenteixen els dos.

I per altra banda, ser infidel per a mí es simplement que un dels dos va, ve, mira, gaudeix i està sexualment parlant amb un altra persona aliena a la parella.

Anònim ha dit...

Infidelitat és el que m'han fet en les relacions series... quan jo em comporto! fa mal però és perquè falta alguna cosa, fa una mica de mal, però quan ets tu qui es fica entre una parella et sents malament... hi ha coses que no es poden evitar... Si estimes de debò no ho fas i si ho fas és perquè alguna cosa no va bé... com m'enrotllo i no m'aclareixo...

Carme ha dit...

tema complexe el d´avui, sens dubte. al meu parer les infidelitats dins una parella es donen per monotonia, per no sentir-se volgut, vaja, per motius com aquests... ara, per a mi infidelitat es posar-se al llit literalment amb algú altre. aquest es el meu concepte d´infidelitat, senzillament. es a dir: pensar, imaginar,fantasejar.. etc etc etc no entren dins els meus parametres d´infidelitat. perque al fi i al cap, crec que tots en major o menor mesura seriem infidels... nose, es la meva opinió.

no crec que sigui infidelitat posar un tercer al llit mentre les dues persones estiguin d´acord. la infidelitat vindria si despres un d´ells quedés amb aquest tercer. lleig llavors!!!! res, que salutacions

Marta ha dit...

STRIPER
Infidelitat.....aixo va lligat al sentiment de possesio que es te de l'altre persona?, jo crec que tots som liures de anar amb qui volguem, desitgem...sensa que aixo comporti cap mena de engany per ningu.Aixo en la teoria esta molt be....pero portar-ho a la practica ja es una mica mes complicat.
Jo no se si la meva parella ha estat amb altres personas, en realitat m'importa molt poc...el sexe nomes es sexe, mai li preguntaria per aquet tema, crec que es molt lliure de fer el que vulgui....ara be tambe et puc dir que jo mai he estat amb altres personas quan he tingut una relacio seriosa(tonta que es una).

petonicos, sempre per tu.

Marta ha dit...

STRIPER
Infidelitat.....aixo va lligat al sentiment de possesio que es te de l'altre persona?, jo crec que tots som liures de anar amb qui volguem, desitgem...sensa que aixo comporti cap mena de engany per ningu.Aixo en la teoria esta molt be....pero portar-ho a la practica ja es una mica mes complicat.
Jo no se si la meva parella ha estat amb altres personas, en realitat m'importa molt poc...el sexe nomes es sexe, mai li preguntaria per aquet tema, crec que es molt lliure de fer el que vulgui....ara be tambe et puc dir que jo mai he estat amb altres personas quan he tingut una relacio seriosa(tonta que es una).

petonicos, sempre per tu.

zel ha dit...

Holi, rei, ja no responc a aquesta pregunta, he sigut infidel, jo, però amb mi mateixa, i amb l'altre... I no en sé, així que...fora i cadascú a casa seva.

Anònim ha dit...

Jo com la Martona, crec que el concepte d'infidelitat sempre va lligat a una manera possessiva de veure les relacions. També crec que la pitjor infidelitat és la que es fa a un mateix. En realitat potser la infidelitat a la parella per a mi és fer mal i fer-la patir.
Hi ha qui consid a infidelitat una mirada, un petó o un pensament i també hi ha quji considera imñportant estimar-se ajudar-se i estar bé junts encara que a vegade s surtin sentiments fora de la parella.´ És difícil, però no impossible, viure aqusta mena de coses amb una mica més de llibertat sense fer-se mal.

estrip ha dit...

ooohhh! la infidelitat, m'agrada que em facis aquesta pregunta!

jo tinc un equip de música d'alta infidelitat!

bé de veritat...
la infidelitat podria ser dir-li a algú que l'estimes quan no és veritat i romans al seu costat només i només quan trobis a algú altre amb qui dipositar les teves expectatives. Per exemple....

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
fada ha dit...

Es pot ser infidel de paraula, obra i omissió. I no només en qüestions sentimentals. També en altres aspectes de la vida de parella: pots amagar-li que tens un blog, pots dir-li que tens feina i anar-te'n a fer un cafè amb una amiga que saps que no licau bé... (són exemples inventats de xorrades). En el fons tota infidelitat és una mentida.

robelfu ha dit...

Jo peronalmente crec que el que existeix són falses parelles mes que parelles infidels.
No sóc partidaria del perdo i oblit , el que passa és que al descobrir una traicio alguna cosa es trenca en la parella,és mes si habia amor en la persona traïda els danys son irreversibles en aquest sentiment és més gran, la relació després d'una infidelitat es torna fosca , és per tant que serioa millor acabar-la.
Aquells que diuen que si hi ha verdader amor la relació es salva o
perdurarà crec que mai han estimat en realitat perquè l'amor de parella és únic en la seva classe, no és com el que se sent pels fills, és mes possessiva i passional .
I una reflexion final si habia amor en la parella no cabia la traicio.
Es exactament igual que estafar , és enganyar,és tenir a algú al
costat nostre sense ple coneixement de la situació, indefens.
Afrontem el dolor amb valentia, si sentim que ens agrada algú
mes , comunican-lo a la nostra parella abans que res. i ahi amb la veritat per davant segur que el dolor es molt menys
perjudicial que el produït per una traicio.
petons

Antoni Esteve ha dit...

Ser infidel es ser-ho també amb tú, vius una mentida fins hi tot enganyan-te a tu mateix.

Una abraçada!


P.D. (això no es spam) Alguna noia vol ser infidel? Si no te parella però ho vol ser ens ho podem inventar. ;P

Déjà vie ha dit...

striper, ( q avui tinc comentaris per a molts) jo crec q la infidelitat es quan surts de les regles del joc que heu posat entre la parella, pro be suposo q hi ha un marge depen d cada un mes o menys gran.
m'agrada molt el teu monetari sobre l'article.

estrip, m'encanta el q dius sobre dir a algu q estimes sense ser veritat.

i antoni, XD jajajajajaja.

Anònim ha dit...

Jo estic d'acord amb algunes coses que s'han dit per aquí dalt sobre infidelitat=engany. Som infidels quan estem amb algú sense estimar-l'ho o amb la sensació que ens estem perdent alguna cosa. Tard o d'hora consumarem la infidelitat. Si estàs realment enamorat ni t'ho planteges estar amb un/a altre/a. Salut

Anònim ha dit...

strip, a mi tb m'ha agradat molt el comentari de dir a algú que l'estimes quan no és veritat i continuar amb ell/a.

Però seguint amb el raonament, també seria infidelitat vers l'altra persona, dir-li que l'estimes sense que sigui veritat només per a aconseguir sexe?

Perquè em sembla que algú en té molta experiència (i no ets tu strip), no?

estripanits ha dit...

Ja hi som, noi! Pregunta: de què parlem? De sexe? D'amor? Aixx!

There's no day but today!!!!

Joana ha dit...

No crec pas que mirar o en un moment donat desitjar o simplement tontejar sigui infidelitat, d'aquesta manera no hi hauria cap parella que fos fidel. Com diu el Cesc més amunt, jo crec que hi ha alguna cosa que no va bé dins d'aquella parella si un dels dos li posa banyes a l'altre, tot i que no ho vulgui reconèixer. Amagar segons que, no crec que ho sigui, entraria dins l'espai personal que ningú no ha de vulnerar. Un trio, si estan d'acord és cosa dels dos, han arribat a un acord. La nostra cultura és així, si jo vaig algú que té parella sóc una fulana o sóc l'amant, quan jo puc fer el que em vingui de gust si no he de donar explicacions a ningú, és l'altre si de cas qui està fent alguna cosa mal feta. I no continuo, que em fas parlar massa. Home!

Joana ha dit...

Suposo, que cada un opina pel que li toca.

LlunA ha dit...

uffff gran tema de debat, aquest! Suposo que no el sexe fa nomès infidel a una persona. Pot ser és un conjunt d´accions...que probablement acaben en el sexe o no...
No crec que poguès ser infidel, abans acabaria amb la relació...i no crec poder perdonar a la meva parella si ho fes....perque perdria una cosa molt important, que és la confiança...però t´hi has de trobar, no? Espero que no!!!

Sara Maria ha dit...

Crec que fidelitat no té res a veure amb al exclusivitat. Infidel és faltar al respecte, la confiança, la sinceritat... No pas una exclusivitat.
Sabeu que el català té dues paraules per anomenar l'amant? Se li diu "amant" si es solter, i "amistançat" si es casat. Sols una societat permisiva pot tenir dues paraules per això.
Recordeu "Maria Rebull", quan estan al Liceu, i en veure entrar al palco del costat a un home amb la seva amant, la dona li diu al marit "la nostra fa més goig" tot referint-se a l'amant del seu marit! Reflecteix la societat burgesa catalana...
Com sóm els catalans!

Lucia Luna ha dit...

Bé, tema complicat, la infidelitat, és pot ser infidel només de pensament, en el moment que desitges a un altre persona, per a mi ja és infidelitat, i respecte a terceres persones, que vols? en aquest aspecte, antiga, si, però soc molt posesiva, un per mi sola, si ell és lliure de voler estar només amb mi, això que quedi clar, ja saps que sempre penso que s'ha de ser lliure, sense imposicions.

Petons

Betty ha dit...

Striper, la infidelitat és un tema que està d'actualitat, abans d'adulteri era delicte, per l'home era pecat venial, i per la dona era mortal, podent anar a la presó. Ara fem broma de "les banyes", peró no per aixó deixa de ser un tema important. Tot depén, crec jo, de com ho viu la mateixa parella. Jo em vaig trovar amb una desagradable sorpresa dins del meu matrimoni. >El pitjor per mi, no va ser l'infidelitat, si no la manipulació.

Lula ha dit...

Uixxx passo tard i el tema... té miga!!

La fidelitat (i la infidelitat) estan sobrevalorades.
Jo prefereixo pensar en la lleialtat com a valor més important.

Sóc de les que penso que l'ocasió fa al lladre.
La meva experiència em diu que tots som capaços de tot si ens creiem que podem escapar-ne sense càstic.
I el que digui que no és que realment no se li ha presentat aquesta ocasió.
I no és només en questió de llit. És en tot.


Petonassos!

Anna ha dit...

buff infidelitat..n'hi ha que només que perquè parlis amb algú de temes de sexe, és a dir, que li diguis a algú, et vull fe rl'amor, això ja és infidelitat, i n'hi ha que si fas sexe i només sexe amb algú, no és infidelitat, pk només hi ha sexe.. és molt llarg això!!

Fujur ha dit...

qué pasa contigo sinverguenza! ;-)

la primera foto es de lo mejorcito que he visto hace tiempo! jajaja!

Striper ha dit...

Em permetéreu que aquest faci una contesta per tothom entre altres coses per que las etiquetes que qualifiquen un fet pot tenir moltes lectures depenent de cada situació i cada persona , es pot dir allò de lladre i lladre, el tema es molt complexe i us agraeixo la vostra participació de veritat. Remarcar que hi ha un comentari anonim que llença un atac personal no se si al strip, o a mi tan es, el fet de l'anonimat ja el descalifica, i crec que aquest no es lloc per llançar aquest tipus d'atac.

- Begin Motigo Webstats code -->