diumenge, 5 d’abril del 2009

AVUI ES DIUMENGE DE RAMS.

Avui es diumenge de rams

I si be no es el tema del post si vull fer esment per que deixant apart el tema religiós sempre ha sigut un dia un xic especial ,d'anar mudat, d'estrenar alguna peça de roba, de la palma o branca de llaure amb les seves garlandes , de galeta o caramel de colors ensucrat recordo el de forma de rosari, i a mes es preludi de setmana santa , que acaba amb la tradició de la mona i el padrí, tot això ho viuen molt especialment els mes petits.
..............................
Ara que la setmana santa ja esta aquí he recordat de una de fa ja moltssssss anys en la faig fer el meu primer:


Suposo que com tots els primer petons el recordo així:

Desig , timidesa, impuls,
llavis amb llavis, nervis, 
por , pensaments...
ho faig bé....
papallones a la panxa...
I coi amb lo que m'ha
costat llençar-me 
no vull pas que s'acabi.
I vosaltres com recordeu el vostre?
I el ultim?
I un de molt especial?
Va començeu a xerrar.
Perquè segur que el recordeu!!!!!!
El meu va ésser a una carretera tornàvem de Ribes de Fresser a Manresa fent autoestop , i mentre passaven cotxes o no... I això passava als anys 70...
LA TORNA
La veritat no se si aquest ball de rams t'ha veure amb el diumenge de rams o no en tot cas avui us deixo una torna musical.





AUTO SPAM.

EL PROXIM POST EL PENJARE EL DIA 8 A LES 07.00 HORES!!!!!

36 comentaris:

LlunA ha dit...

Hola! Jo no he festejat mai la setmana santa com a Setmana santa...només que gairebé sempre és el meu aniversari en aquests festes i tinc un altre record...jajja
el primer petò....el meu el recordo perfectament una nit d´octubre, encara no feia fred però la calor d´estiu s´anava acomiadant...i ell, ohhhh m´agradava tant!!! jejejee :)

Petons

Lu ha dit...

aiiii....els petons... quin plaer mes dolÇ!!!

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

Bon dia,
diumenge de rams, m'agraden les tradicions, ajuden a conservar la nostra cultura, la plama, la mona, estrenar una peça de roba, etc. I amb el que a tu t'agrada apuntar-te a un bombardeig, m'ho puc imaginar!
El primer petó, a Sant Celoni mentre corriem per agafar un tren de retorn a casa, no el recordo com a res especial.
El darrer si, no per que sigui setmana santa, va ser com el petó de Judes... Que hi farem!

Juan Duque Oliva ha dit...

En primero casi me parte el cuello por la postura y recuerdo el sabor a tabaco de la otra persona: "Fortuna" estoy seguro, creo que por eso me gusta tanto fumar.

Besos

Anònim ha dit...

Jo recordo el dia de rams, repentinat i nant cap a la plaça a beneïr el palmó, quins temps aquells i el primer petò no va ser res especial, sempre he de fer memòria per tornar-hi :)

Cristina ha dit...

Uf jo no celebro el dia de Rams des que era petita i és que no m´interessen gaire aquestes tradicions. Reconec que el muntatge que fan per Setmana Santa a alguns llocs és impressionant i respecto les creences de la gent.
D´altra banda recordo el primer petó com inesperat. Vaig trigar en fer un altre petó...i l´últim m´ha sabut a glòria.

Bon dia!

Garbí24 ha dit...

El primer petò en una festa major i amb una mica d'alcohol a la sang , tot i així molt especial.
En quant ala dia de rams , fa once anys que em vaig separar....i vaig començar els millors anys de la meva vida en parella ....i que duri
Bon ram

zel ha dit...

Mira, no sé perquè, però no t'imaginava ni amb llor, ni estrenant res, un diumenge de Rams...m'has sorprès..després, compromés, has tornat a la feina, petons i més petons!

Jesús M. Tibau ha dit...

el recordo amb gust de moscatell

novesflors ha dit...

Ací diem:
"Diumenge de rams
el qui no estrena no té mans".
Bona Setmana Santa, si és que fas vacances.

lisebe ha dit...

El día de la Palma, tots mudats en sabates noves las nenes de charol, i amb pantalons curts els nens y mitjons blanc,i portant una inmensa palma més gran que els petits. Això ho recordo.. encara.Ara tot es diferent ja ha passat molt de temps des de que era petita.

El primer petó va ser al portal de casa , quasi robat, inesperat, per un veí una mica més gran que jo.. a les festas del barri ,que deprés quan ens veiem li feia vergonya de mirar-me. Pero es cert que es molt especial..i les pesigolletes a la panxa també..L'ultim també a sigut molt, i molt especial, i em va saber ....Hummm! bé ho deixo aquí.

Els videos molt macos!! Joan.

Que tinguis un bon día!!

Petonetsssss

rits ha dit...

per mi diumenge de rams és l'entrada formal de la primavera, de vermuts a terrassetes, d'estrenar roba de primavera....

n'he tingut de millors i més especials!

Marta ha dit...

Striper
els diumenges de Rams ,recordo de quand era menuda, sempre era temps d'estrenar las sabates de charol, aquella jaqueta d punt que em feia ma mare, de fil, que encare que et pelesis de fred, tocaba..despres si calia ja et tornarias a abrigar.I la palma, o el palmò i els rosaris de sucre que estabas desitjant que s'acabes tot per poder menjar-lo.
Tots vestits de diumenge.
I el primer peto, la veritat es que no el recordo, tampoc recordo l'ultim!!!!.

petonets, sempre.

Marta ha dit...

Striper
val a dir que "a pesar de" que sempre os deixo petonicos, no en soc gens de petonera....molt al contrari em fant una mica d'engunia, rareta que es una.
Mes petons, jajajajajja.

Anna ha dit...

El dia de Rams sempre ha estat molt especial per mi. De petita, els palmons, el vestit nou, sempre anàvem a fer l'aperitiu abans de dinar, i això era quelcom extraordinari, ja que no ho fèiem mai. Molts cops anàvem a La Torre dels Lleons, allà a ciutat diagonal i sempre ens fèiem fotos pujats a sobre dels lleons. Després ho vaig seguir fent amb els meus fills.
Crec que aquest any és el primer cop que no he anat a beneir... ni me'n he recordat... m'estaré fent gran? hehehe... Les coses canvien i a cops ni ens en adonem.

El primer peto... va ser imprevist, jo no me’l esperava, i em vaig quedar glaçada, però em va recorre per dins un pessigolleig i una escalforeta..

De l’últim fa molt de temps, ja... potser massa.

mossèn ha dit...

cal ser originals i el millor petó ... pos aquell que et deixen fer a una de les galtes del cul !!! ... ui, perdó, se m'ha escapat al llengua cap a l'ojete !!! ... salut

Carme ha dit...

mmm el meu primer petó? tenia 17 anys ja imagina´t!! però va ser amb qui jo volia, o sigui que va valdre la pena esperar. uf.. que n´estaba d´aquell noi... i el recordo tal i com tu has descrit.

Cèlia ha dit...

M'havia passat força temps imaginant com seria i, després, va ser millor i pitjor. de veritat, recordo que va ser millor i pitjor. Amb els anys, com han millorat!

Joana ha dit...

El dia de la palma, estrenar roba de mudar que després no te la posaves mai més.
El primer petó, sorpresa!

Lula ha dit...

El primer... francament, no.
El darrer... aquest matí.. jejejee

Un d'especial? molts és clar, potser un de molt desitjat amb una persona, ja fa molt de temps, que em va fer tremolar les cames i va plantar-me un somriure a la cara durant més d'una setmana... Aiixxxx



Evidentment, avui, besoootes mogollón!!!

rosalia ha dit...

Ni el primer ni l’últim, jo em quedo amb l’especial, no el petó sinó la persona. Amb ell tots eren especials!

Violeta ha dit...

Ui, el primer petó, Fa tant de temps... Però va ser el millor de tots, això segur. I jo penso que tots els petons, tots, tenen alguna cosa especial i bonica. No n'hi ha cap d'igual.

La música no se m'obre. Suposo que són gravacions, no?

Petonets dolcets.

Eli ha dit...

Jo el primer petó el recordo perfectament.... Era amb un noi que m'agradava molt... em va fer tancar els ulls, i jo no volia...ja,ja,ja Quan no vaig tenir més remei... m'el va fer... amb llengua, "como esta mandadoooo"ja,ja,ja i vaig sortir corrent....
Desprès d'aquell em varen haver molts més, però ja assaborint-los sense vergonya i sense por!!! (tenia 15 anys, i jo encara era molt inocent!) ja,ja,ja
;-D

carmncitta ha dit...

Jo sí que el recordo, mmmmmmmmm.....

Juan Duque Oliva ha dit...

Striper ya tengo más o menos la hora de la entrevista para el RadioBlog del sábado 18 de abril, la tuya será cerca de las 18 horas.

Un abrazo

Deric ha dit...

no m'ha agradat mai el dia de rams.
Felicitats per l'aniversari del teu primer bes!

....... . ... . .... .. ... ... ... . . .. M or S e . . . . ha dit...

definitivo pero con eterno recuerdo tailandés :)

Les Coses són com Som ha dit...

Hola Stripeeeeeeeeeeeeeeer!!! Torno a ser per aquí!!! Espero que tot estigui al seu lloc...
Avui en parlava dels meus diumenges de rams jeje, sempre estrenava roba, portava la palma però sucre no n'hi tenia, que injust oi?
I el meu primer petó... osti, no me'n recordo, de veritat, el primer primer no. Els primers sí.. millor no repetir-los, però et confessaré una cosa, entre tu i jo: imitava als de Sensación de Vivir al mirall!!! ho sé, ho sé, però qui no ho ha fet?
Bé, aquí queda la meva!! Molts petonets!!

khalina ha dit...

de petita, per Rams, recordo anar amb la meva àvia a comprar palmons i figuretes per penjar-les. I després anàvem tots els cosins a Gràcia a picar i fer escombra...

El primer petó clar que el recordo jaja

stel ha dit...

Aquest any em sembla que donaré la mona una setmana més tard i aprofitarem per fer una calçotada a casa amb el meu fillol i els seus pares!
Molt bon dia Striper!

Unknown ha dit...

El meu primer petó? I tant que el recordo! Amb el meu primer "nòvio" o "amic amb dret a roce".
Estava a casa del noi en qüestió amb uns amics i vàrem acabar parlant a la seva habitació... i és clar ingènua de mi... que havia de passar... doncs el meu primer petó... després representa que vàrem començar a sortir fins que va arribar l´estiu i vaig marxar... y nunca más se supo... oooooohhhhh!

Unknown ha dit...

Els primers petons són la òstia!!!! Estàs tot el dia enganxat... Què pesats que podíem arribar a ser!!

Silvia_D ha dit...

El primer beso, lo recuerdo muy bien!! el último, prefiero olvidarlo...

Pasa unos felices días, niño.
Muchos besossssss

aigua ha dit...

Quants records avui.... :)aquells rosaris de sucre roses i blancs... i el primer petó....fa ser com un joc i amb gust a cocacola :)

khalina ha dit...

Un comentari fora de lloc o de post :)
Preguntaves un lloc per fer una escapadeta... Doncs una amiga del cor (no es com amiga de l'ànima, és amiga del cor on canto) sempre parla de la casa rural de la seva germana

http://www.hotel-larectoria.net/

Striper ha dit...

Perdoneu avui que no contesti un per un moltes gracies a tots per els vostres comentaris perque son la salsa que dona color i sabor als meus tristos plats de post.

- Begin Motigo Webstats code -->