dissabte, 9 de gener del 2010

AVUI CUINA;VEDELLA, AMB POMA I ROQUEFORT.

Fa un dies que tenia la família amb un virus estomacal a regim d'arròs bullit i pit de pollastre a la planxa en previsió de que jo també tingues que acabar amb el regim em vaig cuinar això:

Vedella , amb poma i roquefort.
Preparació posem a fregir els talls de poma amb una mica de oli i mel, els bistecs els tallem per la meitat i també els passem per la paella o una planxa i moment la poma i els tall de bistec amb la poma, bistec+poma+bistec.... Amb un caço posem una mica de llet i fonem el roquefort , i li tirem per sobre al plat on em muntat la vedella i la poma. ( Si voleu podeu adornar amb arròs blanc emmotllat amb un got petit o similar)


Aclariments i possibles variacions

En primer lloc salsa roquefort es pot de moltes maneres com la he fet jo , però posant una cullereta de iogurt blanc i pebre blanc, en lloc de llet , crema de llet .Hi han 50000 receptes es tracta de diluir el formatge en un mitja mes liquid per fer una salsa i regular el gust de roquefort als gust del consumidor.

La cuina no es una ciència exacte ni tancada. Exceptuant les receptes de pasteleria, totes les podem adaptar al nostre gust si no uns agrada el roquefort podeu fer una salsa al pebre, nata liquida amb grans de pebre de colors o grans negres,la poma la podem substituir per pera si es així la talleu mes gruixuda, si voleu una emoció mes forta ho podeu fer amb codony tallat prim, podem acompanyar-lo, amb arrós, blanc, pastanaga baby cuita, carbasso, tallat a dau-ets i cuit , si com a la companya blocaire MINUE sou de no a la carn , podeu substituir la carn per talls de albergínia podeu fer a la planxa o paella amb una gota de oli, o sense i sal gruixuda o la podeu fregir arrebossada amb cervesa i farina, la carn també pot ser paó, pollastre, porc.

I ara recordo haver fet algun cop llibret de llom farcits amb poma i roquefort... MOLT BONS !!!!!! BONA CUINA!!!!!


Epíleg

Com explicat algun cop una de las satisfaccions de haver fet els 5 anys de cursos de cuina apart de tenir la capacitat de ser autosuficient en la cuina es el de ser capaç a partir de uns elements fer un menja comestible vull dir obrir la nevera i fer una recepta com la de dalt.

AQUESTS DIES

Fa un any de dues coses importants una va ser el dia 8 que la Lluna va fer un any que esta amb nosaltres i a mes aquesta data es la que fa dos anys no la sabem amb exactitud segurament tindrà alguna mena de pastis amb espelmes ja tindreu ressenya gràfica l'altre es el dia 11 farà un any que vaig deixar de fumar

SENTITS, SENSUALITAT, XOCOLATA, EROTISME


PER CERT ELS NOIS!!!! Ja m'han enviat relats i las nenes NO !!!!!! Vinga ànims per si us serveix d'inspiració es poso dos vídeos.








Es una idea que fa algun temps portava al cap i amb el nou any m'he decidit es tracta de un concurs de relats sensuals o si li voleu dir eròtics,no hi ha dubte que la sensualitat es pot captar amb els 5 sentits i que el protagonista dels relats serà la xocolata que crec es pot gaudir plenament amb tots 5 sentits,els relats tindran un mínim de 15 paraules i un màxim de 200 i podran anar acompanyats de una imatge (foto, dibuix..) un cop fets els podeu enviar fins el 14 de febrer a les 24 hores al meu email striper07@gmail.com.

Un cop rebuts els penjaré al bloc numerats vull dir que no posaré el nom de l'autor las votacions seran publicàs als comentaris, el reglament de las votacions el penjaré en el moment oportú , dir-vos que m'agradaria que us animeu i que espero els vostres relats .









  • 18 comentaris:

    Elfreelang ha dit...

    Tranquil amb això del virus em sembla que tot Catalunya en va ple....del virus estomacal...eh! es passar malament però no dura gire per sort...Doncs , saps tu de cuina molt més que jo ! com a molt sé fer truita de patates!

    Deric ha dit...

    Té molt bona pinta la recepta! I felicitats per fer un any sense tabac.

    Carme Rosanas ha dit...

    Doncs, el virus també ha arribat fins a casa meva... però ara, ja estic a punt per la teva recepta. Em sembla que ha de quedar molt bo.

    El relat de la xocolata... ja fa dies que et llegeixo, però no sé si m'inspiraré.

    ....... . ... . .... .. ... ... ... . . .. M or S e . . . . ha dit...

    tienes una vertiente cocinera increible :) muy creativa

    khalina ha dit...

    Ets un gran cuiner Striper. Clar que jo sóc antiformatge, però altres platets teus sí que mp'agradarien.
    No sé què posar de la xocolata, però encara queden dies

    Anònim ha dit...

    Noi, també cuiner? Ets una joia!

    òscar ha dit...

    T'envejo la recepta però t'envejo, molt més encara, la batalla guanyada al tabac.

    Joana ha dit...

    Fa molt bona pinta aquesta recepta...
    Estàs en tot!

    lisebe ha dit...

    Molt bona la recepta !! doncs provarem de fer-la, tens rao hi ha moltes variants de fer una crema al roquefort, jo la faig diferent.

    Per cert en comptes de vedella suposo que pot ser un altre tipus de carn oi?

    I sí ja t'enviaré el relat.

    Ah!!! pastisset per la Lluna!!! vull veure video o fotos d'aniversari..

    Petonets

    nimue ha dit...

    gràcies! provaré el que dius de substituir la vedella per albergínies! ;)

    Garbí24 ha dit...

    Que tinguis una bona cuina!!!!!!!

    Kuroi Neko ha dit...

    Caram, tot un cuiner estàs fet!! :)
    Llàstima que a mi la vedella no em va gaire, però segur que es pot fer amb un altre tipus de carn, oi?

    Una abraçada, striper!

    assumpta ha dit...

    M'ho apunto, ja que el roquefort m'encanta i veig que és ben senzill de preparar. El que sí canviaré és la poma ja que a mí m'agrada menjar-la crua com la majoria de fruites (manies potser).
    Per quan a la guia Michelin?
    Petons.
    =)

    Marià ha dit...

    Quina imaginació a la cuina!!
    Amb la panxa plena de la paella de hui, i encara m'has obert la gana!
    Felicitats per la teva constància amb el no-fumar.

    MeTis ha dit...

    ayer para cenar hice una pequeña variacion, pechuga pollo, manzana, cebolla, nata y curri!!

    debe ser la recta prima de la isla.

    pero estaba bueniiiisima!

    (asi se me queda la panza...)

    su* ha dit...

    felicitats per la lluna i pel tabac!!!

    tot i no tenir gaire gana, amb molt de gust faria un tastet!!!!

    rits ha dit...

    mmm, recepta apuntada!!! tb vaig passar aquest virus,...buf, quina murga que va ser!!!!

    i felicitats per la lluna i el tabac!!!!!

    sargantana ha dit...

    ostres, i a sobre...sap cuinar!!!
    jo vull un striperrrrrr!!!
    jajajaj
    molts petons, joan ;-)

    - Begin Motigo Webstats code -->