diumenge, 3 de gener del 2010

UNA BONICA LLEGENDA:


Explica la llegenda que al principi del món,quan Déu va decidir crear a la dona, va trobar que havia esgotat tots els materials sòlids en l'home i no-tenia mes que disposar. Davant aquest dilema i després de profunda meditació, va fer això: Va prendre les formes rodones de la lluna, les suaus corbes de les ones, la tendra adhesió de la enredadera, el Trémol moviment de les fulles, la esvelta forma de la palmera, el tint delicat de les flors, l'amorosa mirada del cérvol, l'alegria del sol i les gotes del plor dels núvols, la inconstància del vent i la fidelitat del gos, la timidesa de la tórtora i la vanitat del paó real, la suavitat de la ploma d'un cigne i la duresa del diamant, la dolçor de la coloma i la crueltat del tigre, l'ardor del foc i la fredor de la neu. Va barrejar tan desiguals ingredients, Va fer a la dona i li va donar a l'home. Després d'una setmana, va venir l'home i li va dir: Senyor, la criatura que em vas donar em fa desgraciat, vol tota la meva atenció, mai em deixa sol, xerra incessantment, plora sense motiu, sembla que es diverteix al fer-me sofrir i vinc a retornar-te-la perquè no puc viure amb ella!!! Bé, li contesta Déu i es queda a la dona. Va passar un altra setmana, va tornar l'home i li va dir: Senyor, em trobo molt sol des que et vaig retornar a la criatura que vas fer per a mi, ella cantava i jugava al meu costat, em mirava amb tendresa i la seva mirada era una carícia, reia i el seu riure era música, era bella a la vista i suau al contacte. Em cuidava i protegia quan ho necessitava, em donava dolçor, tendresa, comprensió i amor sense condicions, per favor Déu, retorna-me-la, perquè no puc viure sense ella!!! Ja veig, va dir Déu, ara valores les seves qualitats, això m'alegra molt, clar que pots tenir-la de nou, va ser creada per a tu, però no oblidis cuidar-la, estimar-la, respectar-la i protegir-la, perquè de no fer-lo, corres el risc de quedar-te de nou sense ella...

Anònim


14 comentaris:

Deric ha dit...

Una llegenda molt bonica, ara faltaria la versió Adam-Adam o Eva-Eva
;)

Deric ha dit...

jajajajaja
He escrit el comentari abans de veure el vídeo!
Llàstima que sempre es tinguin els mateixos estereotips!

Striper ha dit...

DERIC;
Si sempre posen esterotips topics que representan a un porcenjaje infim, pero amb tot el video m'agradat per la serp i la poma i la eva!!! Petons.

Marta ha dit...

Striper
maca la faula...i el video, genial, jajaja.
petonets, sempre

Andrea. ha dit...

La llegenda interessant...
respecte al video coincideixo amb en Deric, de que sempre predominen, encara per desgràcia, els estereotips...

fins aviat.

assumpta ha dit...

Una bonica faula aquesta i sí, com en el video segueixen els estereotips en masssa situacions de la vida. Cal que obrim més el nostre angle de mirada.
Bon Any, Joan!

lisebe ha dit...

Doncs com diu la majoria els estereotips son al ordre del dia..
malgrat això molt maca la faula..i deixam dir que a vegades "les diferencies en tot marcan el sentit en la vida..."

Petonsss

Pere ha dit...

La llegenda reflecteix totalment la realitat, elles són així.
A més facis el que facis sempre correm el risc que ens deixin. Ja! Ja! són terribles ...

Bona tarda Striper.

Garbí24 ha dit...

Amb elles no podem i sense elles no sabem.......

khalina ha dit...

I per què la dona fou creada per a l'home, i no a l'inrevés?

Potser primer es va crear a la dona, i després deu ens va donar l'home per tenir una mica de diversió jaja

Thera ha dit...

Divertida la faula... però, jo em sumo a l'opinio d'abans, potser primer es va crear la dona i 'pobrissona' s'avorria... ;D

sargantana ha dit...

m'ha encantat...quina historia mes bonica!!

ep i el video...te el seu puntillo..jijijij

bon any, joan!

Striper ha dit...

En aquest post vull aclarir que en cap moment amb aquest post he volgut menysprear ni als homosexuals per el estereotip del vídeo, ni fer cap lectura masclista de la faula , crec que te de altres lectures i que el possible masclisme es un tema secundari .

El veí de dalt ha dit...

Buf! Sort que ho has aclarit! Ja m'havia ofès!

- Begin Motigo Webstats code -->