dilluns, 16 de novembre del 2009

FIDEUA I UNA POSTRE QUE VAIG RETROBAR.

LA FIDEUA
La fideua es una recepte molt variable no ja depenent del territori si no també cada cuiner te el seu toc, per exemple al país Valencià es fa amb fideus gruixuts i a Catalunya amb fideus prims.


EL FUMET

En primer lloc es molt important el fumet els ingredients son:

Sobrara fumet el podeu congelar en fraccions per utilitzar mes cops.

1,200 gr. aproximadament de peixos de roca (morralla), cap de lluç...Espines..

1 porro 1ceba 2 pastanaga( Ho tallem petit) 

1 farcell d'herbes (Julivert, llorer, romaní, farigola, etc) ja els venen fets

8 cullerades d'oli d'oliva 

1 got de vi blanc

4 litres d'aigua Sal

Per fer-ho posem l'oli a la olla i sofregim lleugerament els ingredients, afegim aigua i esperem que comenci a bullir molt important no ha de bullir mes de 30 minuts, després colar i reservar.


La Fideua

Necessitem ;

Fideus prims

Fumet

Oli suau d'oliva

oli de Gira-sol

sipia

Gambes

un all

En primer lloc a una olla o una paella molt grossa posem l'oli de gira-sol , i quant estigui calent anem fregint els fideus fins que es posin rossos , millor anar tirant els fideus en poca quantitat, després posar a un colador que deixin anar l'oli i reservar.

A la paella on  farem la fideua posem oli de oliva i daurem l'all amb pell que retirarem , fregim els caps de las gambes quant estiguin fets els aixafem amb in cap de morter per que deixin anar tot el sabor , i incorporem el caps al fumet que tindrem escalfant a foc lent, fregim les cues de les gambes, la sípia la podem fer amb una paella apart amb poc oli i la incorporem , quant la paella estigui molt calenta amb un minut o dos hi ha prou , la incorporem a la paella amb las gambes, li afeixi'm els fideus i ho remenem tot , i afeixi'm el fumet que del que haurem tret els caps de las gambes, que cobreixi els fideus, ho deixem fer fins que haguí absorbit el fumet.


Es menja amb un all i oli que posarem a la taula per cada un es posi el que li vingui de gust.

BON PROFIT.


POSTRE RETROBAT

Diumenge remenant els meus apunts de cuina vaig trobar aquesta retall del regió 7 del 2002 , que guardava per la foto om surto, coi em va fer molta il·lusió, la recepta era meva .Era una variació d'aquesta recepta.




Aquests els vaig fer a la feina per el dinar de nadal.







- Begin Motigo Webstats code -->