La fideua es una recepte molt variable no ja depenent del territori si no també cada cuiner te el seu toc, per exemple al país Valencià es fa amb fideus gruixuts i a Catalunya amb fideus prims.
EL FUMET
En primer lloc es molt important el fumet els ingredients son:
Sobrara fumet el podeu congelar en fraccions per utilitzar mes cops.
1,200 gr. aproximadament de peixos de roca (morralla), cap de lluç...Espines..
1 porro 1ceba 2 pastanaga( Ho tallem petit)
1 farcell d'herbes (Julivert, llorer, romaní, farigola, etc) ja els venen fets
8 cullerades d'oli d'oliva
1 got de vi blanc
4 litres d'aigua Sal
Per fer-ho posem l'oli a la olla i sofregim lleugerament els ingredients, afegim aigua i esperem que comenci a bullir molt important no ha de bullir mes de 30 minuts, després colar i reservar.
Necessitem ;
Fideus prims
Fumet
Oli suau d'oliva
oli de Gira-sol
sipia
Gambes
un all
En primer lloc a una olla o una paella molt grossa posem l'oli de gira-sol , i quant estigui calent anem fregint els fideus fins que es posin rossos , millor anar tirant els fideus en poca quantitat, després posar a un colador que deixin anar l'oli i reservar.
A la paella on farem la fideua posem oli de oliva i daurem l'all amb pell que retirarem , fregim els caps de las gambes quant estiguin fets els aixafem amb in cap de morter per que deixin anar tot el sabor , i incorporem el caps al fumet que tindrem escalfant a foc lent, fregim les cues de les gambes, la sípia la podem fer amb una paella apart amb poc oli i la incorporem , quant la paella estigui molt calenta amb un minut o dos hi ha prou , la incorporem a la paella amb las gambes, li afeixi'm els fideus i ho remenem tot , i afeixi'm el fumet que del que haurem tret els caps de las gambes, que cobreixi els fideus, ho deixem fer fins que haguí absorbit el fumet.
Es menja amb un all i oli que posarem a la taula per cada un es posi el que li vingui de gust.
BON PROFIT.
POSTRE RETROBAT
Diumenge remenant els meus apunts de cuina vaig trobar aquesta retall del regió 7 del 2002 , que guardava per la foto om surto, coi em va fer molta il·lusió, la recepta era meva .Era una variació d'aquesta recepta.
Aquests els vaig fer a la feina per el dinar de nadal.