dissabte, 9 de gener del 2010

AVUI CUINA;VEDELLA, AMB POMA I ROQUEFORT.

Fa un dies que tenia la família amb un virus estomacal a regim d'arròs bullit i pit de pollastre a la planxa en previsió de que jo també tingues que acabar amb el regim em vaig cuinar això:

Vedella , amb poma i roquefort.
Preparació posem a fregir els talls de poma amb una mica de oli i mel, els bistecs els tallem per la meitat i també els passem per la paella o una planxa i moment la poma i els tall de bistec amb la poma, bistec+poma+bistec.... Amb un caço posem una mica de llet i fonem el roquefort , i li tirem per sobre al plat on em muntat la vedella i la poma. ( Si voleu podeu adornar amb arròs blanc emmotllat amb un got petit o similar)


Aclariments i possibles variacions

En primer lloc salsa roquefort es pot de moltes maneres com la he fet jo , però posant una cullereta de iogurt blanc i pebre blanc, en lloc de llet , crema de llet .Hi han 50000 receptes es tracta de diluir el formatge en un mitja mes liquid per fer una salsa i regular el gust de roquefort als gust del consumidor.

La cuina no es una ciència exacte ni tancada. Exceptuant les receptes de pasteleria, totes les podem adaptar al nostre gust si no uns agrada el roquefort podeu fer una salsa al pebre, nata liquida amb grans de pebre de colors o grans negres,la poma la podem substituir per pera si es així la talleu mes gruixuda, si voleu una emoció mes forta ho podeu fer amb codony tallat prim, podem acompanyar-lo, amb arrós, blanc, pastanaga baby cuita, carbasso, tallat a dau-ets i cuit , si com a la companya blocaire MINUE sou de no a la carn , podeu substituir la carn per talls de albergínia podeu fer a la planxa o paella amb una gota de oli, o sense i sal gruixuda o la podeu fregir arrebossada amb cervesa i farina, la carn també pot ser paó, pollastre, porc.

I ara recordo haver fet algun cop llibret de llom farcits amb poma i roquefort... MOLT BONS !!!!!! BONA CUINA!!!!!


Epíleg

Com explicat algun cop una de las satisfaccions de haver fet els 5 anys de cursos de cuina apart de tenir la capacitat de ser autosuficient en la cuina es el de ser capaç a partir de uns elements fer un menja comestible vull dir obrir la nevera i fer una recepta com la de dalt.

AQUESTS DIES

Fa un any de dues coses importants una va ser el dia 8 que la Lluna va fer un any que esta amb nosaltres i a mes aquesta data es la que fa dos anys no la sabem amb exactitud segurament tindrà alguna mena de pastis amb espelmes ja tindreu ressenya gràfica l'altre es el dia 11 farà un any que vaig deixar de fumar

SENTITS, SENSUALITAT, XOCOLATA, EROTISME


PER CERT ELS NOIS!!!! Ja m'han enviat relats i las nenes NO !!!!!! Vinga ànims per si us serveix d'inspiració es poso dos vídeos.








Es una idea que fa algun temps portava al cap i amb el nou any m'he decidit es tracta de un concurs de relats sensuals o si li voleu dir eròtics,no hi ha dubte que la sensualitat es pot captar amb els 5 sentits i que el protagonista dels relats serà la xocolata que crec es pot gaudir plenament amb tots 5 sentits,els relats tindran un mínim de 15 paraules i un màxim de 200 i podran anar acompanyats de una imatge (foto, dibuix..) un cop fets els podeu enviar fins el 14 de febrer a les 24 hores al meu email striper07@gmail.com.

Un cop rebuts els penjaré al bloc numerats vull dir que no posaré el nom de l'autor las votacions seran publicàs als comentaris, el reglament de las votacions el penjaré en el moment oportú , dir-vos que m'agradaria que us animeu i que espero els vostres relats .









  • - Begin Motigo Webstats code -->