La fideua es una recepte molt variable no ja depenent del territori si no també cada cuiner te el seu toc, per exemple al país Valencià es fa amb fideus gruixuts i a Catalunya amb fideus prims.
EL FUMET
En primer lloc es molt important el fumet els ingredients son:
Sobrara fumet el podeu congelar en fraccions per utilitzar mes cops.
1,200 gr. aproximadament de peixos de roca (morralla), cap de lluç...Espines..
1 porro 1ceba 2 pastanaga( Ho tallem petit)
1 farcell d'herbes (Julivert, llorer, romaní, farigola, etc) ja els venen fets
8 cullerades d'oli d'oliva
1 got de vi blanc
4 litres d'aigua Sal
Per fer-ho posem l'oli a la olla i sofregim lleugerament els ingredients, afegim aigua i esperem que comenci a bullir molt important no ha de bullir mes de 30 minuts, després colar i reservar.
Necessitem ;
Fideus prims
Fumet
Oli suau d'oliva
oli de Gira-sol
sipia
Gambes
un all
En primer lloc a una olla o una paella molt grossa posem l'oli de gira-sol , i quant estigui calent anem fregint els fideus fins que es posin rossos , millor anar tirant els fideus en poca quantitat, després posar a un colador que deixin anar l'oli i reservar.
A la paella on farem la fideua posem oli de oliva i daurem l'all amb pell que retirarem , fregim els caps de las gambes quant estiguin fets els aixafem amb in cap de morter per que deixin anar tot el sabor , i incorporem el caps al fumet que tindrem escalfant a foc lent, fregim les cues de les gambes, la sípia la podem fer amb una paella apart amb poc oli i la incorporem , quant la paella estigui molt calenta amb un minut o dos hi ha prou , la incorporem a la paella amb las gambes, li afeixi'm els fideus i ho remenem tot , i afeixi'm el fumet que del que haurem tret els caps de las gambes, que cobreixi els fideus, ho deixem fer fins que haguí absorbit el fumet.
Es menja amb un all i oli que posarem a la taula per cada un es posi el que li vingui de gust.
BON PROFIT.
POSTRE RETROBAT
Diumenge remenant els meus apunts de cuina vaig trobar aquesta retall del regió 7 del 2002 , que guardava per la foto om surto, coi em va fer molta il·lusió, la recepta era meva .Era una variació d'aquesta recepta.
Aquests els vaig fer a la feina per el dinar de nadal.
15 comentaris:
Ummm...
Ja se m'ha obert la gana de bon matí!!!!
;-D
apuntada, xef!!!! ja et diré el què quan la provi de fer!!
Que bon començament de setmana!!! entre la fideuá i els postres ja hem engreixat uns quans kilets..!
Quina bona pinta té tot!!!!
Ara que m'estic prenent el café ja tastaría el postre aquest que has posat humm!
Eii!!!!! posa uns quans fideus més que hi vaig..
Ja imagino la il.lusió que et va fer el premi de cuina!!!
Petons guapo
Nen tu ets una joia! :)
Joan
ets un home de cops amagats, jajajaja.
Quina bona fila que fa la fideua, saps jo els fideus primer els enrosseixo amb oli, en una paella a part, i un truquien pots fregir mes del compte i despres de posar-los a escorre d'oli els pots guardar per un altre dia, aixi sempre en pots tenir a punt per un altre vegada, ja que durant bastant un cop fregits.
per cert, i la recepta del tronc per quand.....a veure si per aquet Nadal la puc fer.
petonets, sempre.
Queden guardades, sempre si apren alguna cosa
M'encanta la fideuà!!! I sobretot amb els fideus prims! I quines postres...Uuuum!!!
Bon profit, noi!
Jo la faig amb fideus grossos. Les postres tenen una pinta......
ooh! jo vegetariana, ja saps, ni carn ni peix, però m'apunte al postre!
i estic molt contenta per la retrobada amb els teus fills. Us desitge molta sort i que poseu molt de part de tots per no tornar a separar-vos. B7s!
m'encanta tenir amics a qui els agradi cuinar
quina Solivera!!! jejeje, te una pinta per clavar-se punyalades :)
aquesta l'apunto, ets un artista a més a més en la cuina!
Un petonet maco :-)
Estas fet un artista si senyor jajaja tu i 3 maries jajaja com no sempre rodejat de dones. Un bes molt gran
uau!! stas fet tot un cuinetes!!
Moltes gracies a totes i tots per donar vida amb els vostres comentaris, Una abraçada.
Publica un comentari a l'entrada